Please Payroll: sterke groei in flexcontracten, vooral in MKB

0

De omzet van Please Payroll is in 2013 met 18% gegroeid naar 52 miljoen euro. En de payrollorganisatie verwacht een verdere groei van flexibele contractvormen. Voor 2014 voorziet Please Payroll zelfs een ware groeispurt aan flexcontracten bij MKB bedrijven.

Flexibele contractvormen zoals payrollcontracten liggen nog altijd onder vuur van politieke partijen en vakbonden. Toch is er in veel branches een sterke vraag naar flexibele arbeid. Zo blijkt uit recent onderzoek van Ecorys in opdracht van minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken dat ruim de helft van de bedrijven (53%) van plan is de komende twee jaar meer flexibele contracten te hanteren.

‘Springen om flexibele arbeid
Hans van de Ven, directeur van Please: ‘Dat Please wederom sterk gegroeid is, toont ook aan hoe MKB ondernemers zitten te springen om flexibele arbeid. Jammer genoeg luistert de politiek nog altijd te weinig naar deze behoefte en wordt de MKB’er vooral getergd door nog meer opgelegde regels. We zouden deze partijen graag doen inzien dat de arbeidsmarkt nooit meer zal worden zoals hij twintig jaar geleden was.’

Horeca
Please Payroll realiseerde voor het derde opeenvolgende jaar omzetgroei. De totale omzet van Please Payroll is gegroeid naar 52 miljoen euro in 2013, een stijging van 18% ten opzichte van 2012. Vooral in de horeca groeide Please flink (+17%) ten opzichte van 2012. Ook in overige branches zoals de detailhandel (+3%) groeide de payroller. In de bouw liep de omzet terug met 11%. Daar verwacht Please vooralsnog dat de markt die nu al aantrekt, volgend jaar nog positiever zal ogen.

Werving- en selectiebureaus
Please Payroll richt zich vooral op kleine bedrijven in de bouw, horeca en detailhandel die zelf niet de capaciteit hebben om de steeds complexer wordende regelgeving te volgen en correct uit te voeren. Ook ziet Please Payroll een groei in de ondersteuning van de administratieve taken (zoals salarisadministratie) voor gespecialiseerde werving- en selectiebureaus.

Please Payroll behoort tot de grootste payrollorganisaties van Nederland.  Het aantal opdrachtgevers nam in 2013 met 8% toe tot 759. Het aantal Please-medewerkers steeg met 21,5% ten opzichte van 2012 naar ruim 7.900. Eind 2013 sloot Please een nieuwe CAO af die voor alle medewerkers van toepassing is.


Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer