Randstad doet voorlopig geen grote overnames

0

Marktaandeel winnen is een van de doelstellingen waar Randstad dit jaar op focust, maar het bedrijf zal geen grote overnames doen om die groei te bewerkstelligen.

Dat zei Randstad-CFO Robert-Jan van de Kraats vandaag bij de presentatie van de jaarcijfers over 2009. ‘We willen pas weer relevante overnames doen als we dividend uitbetaald hebben aan onze aandeelhouders.’ Randstad zal over 2009 geen dividend uitkeren omdat de zogeheten leverage ratio, een solvabiliteitsratio waarbij de netto financiële schuld wordt gedeeld door het eigen vermogen, in het vierde kwartaal van 2009 2,5 was. Randstad streeft naar een ratio kleiner dan twee.

Van de Kraats sluit kleinere acquisities overigens niet uit, maar is desgevraagd wel heel expliciet over een mogelijke koop van Olympia. Dat is volgens hem uitgesloten. ‘Olympia werkt volgens de franchiseformule, dat past niet bij de werkwijze van Randstad. Bovendien kunnen we op dit moment nog voldoende potentie halen uit de eerdere overname van Vedior. Dat gaat nu voor.’

Randstad heeft in 2009 voor het eerst in zeven jaar haar marktaandeel zien afnemen. In Nederland presteerde Randstad in het vierde kwartaal gelijk met de markt: -21 procent, maar in Frankrijk, België, de UK en Italië verloor Randstad in het laatste kwartaal van vorig jaar marktaandeel. Om marktaandeel terug te winnen gaat Randstad extra inzetten op het segment professionals.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer