Randstad voert kostenbesparingen op

0

Randstad voert zijn doelstellingen voor kostenbesparingen flink op. Het uitzendbedrijf wil de komende twee jaar 60 tot 70 miljoen euro bezuinigen, inclusief besparingen van 20 tot 23 miljoen euro in Nederland die al eerder waren aangekondigd.

Dat maakte de onderneming donderdag bekend.

Een woordvoerder van Randstad liet weten dat ondersteunende diensten, zoals de afdelingen voor verloning en administratie, in sommige landen goedkoper moeten worden. Op de uitzendbureaus zelf wordt niet bezuinigd. Daar is zelfs ruimte voor groei als de marktomstandigheden dat toelaten. De zegsman kon niet aangeven waar precies extra wordt bezuinigd en hoeveel banen er verloren gaan, maar zei wel dat ‘alle relevante landen’ een bijdrage leveren aan de besparingsplannen.

Extra kostenbesparingen en omzetgroei
De extra kostenbesparingen moeten het bedrijf in staat stellen de winstmarge (ebita) op te voeren naar de beoogde 5 tot 6 procent in 2016. Daarbij gaat Randstad voor de periode 2015-2016 onder meer uit van een jaarlijkse omzetgroei van 4,7 procent. Die prognose gebaseerd is op de gemiddelde verwachting van analisten, die overigens vooraf al rekenden op extra bezuinigingen.

Randstad liet verder weten dat de omzetgroei in oktober 4 procent bedroeg, in lijn met de toename die eerder over het derde kwartaal werd gerapporteerd.

Europa 3 procent groei
In de Verenigde Staten namen de opbrengsten met 5 procent toe en in Europa met 3 procent. Daarbij versnelde de groei in Nederland, van gemiddeld 4 procent in het derde kwartaal naar 5 procent vorige maand. Ook de Spaanse markt ontwikkelt zich positief, met 10 procent meer inkomsten in oktober. In Frankrijk daarentegen staat de omzet nog altijd onder druk met een daling van 4 procent. In Duitsland is de groei, die in het derde kwartaal nog op 2 procent uitkwam, in oktober tot stilstand gekomen.


ANP

Lees ook: Randstad gaat organisatie herstructureren

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer