Reorganisatie bij Randstad

6

Randstad gaat reorganiseren. In Nederland en Duitsland zullen een nog onbekend aantal banen geschrapt worden.

Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend, zonder te vermelden hoeveel kosten het daarmee wil besparen. De reorganisatie heeft alleen betrekking op het merk Randstad. Dochterorganisaties van Randstad Holding, zoals uitzendorganisatie Tempo-Team, worden dus niet door de plannen getroffen.

De ingreep hangt volgens een woordvoerster samen met de slechte marktomstandigheden in Nederland en Duitsland. Randstad verwacht dat de reorganisatie de komende maanden tot 20 miljoen euro kost, en binnen een jaar tot kostenbesparingen leidt.

Randstad moet volgens de zegsvrouw in de genoemde markten efficiënter gaan werken. ‘We zitten in een wat te ruim jasje’, zei zij. Het bedrijf had eerder dit jaar al gezegd dat het zou ingrijpen als de economische ontwikkelingen daarom vragen.

Analisten van Rabobank stelden in een reactie dat de stap van Randstad een logische is, maar geen teken van kracht. Zij hadden liever een voortvarender aanpak gezien, met eveneens maatregelen in Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

6 reacties

  1. Randstad boekte 179 miljoen winst in crisis jaar 2011. Ben Noteboom kreeg begin 2012 een loonsverhoging van bijna 11% ……
    Slechte marktomstandigheden is niet iets van gister en dat te ruime jasje dragen ze al jaren.

  2. Aardige loonsverhoging in crisistijd. Hij zal zeker niet de enige zijn geweest. Randstad is sponsor van de Olympische Spelen. Wrang hoor, je baan verliezen terwijl er geld over de balk wordt gegooid.

  3. Dat is HET grote nadeel van het werken bij grote organisaties die van bovenaf geregeerd worden. Word er van bovenaf wat beslist dan ben je daar (lokaal) de dupe van. Het sponsoren van grote evenementen is natuurlijk een ontzettend grote kostenpost.

  4. Is gewoon triest hoe ze met hun eigen mensen omgaan die jaren keihard hebben gewerkt en er alles aan gedaan hebben voor randstad, en dan laten ze je gewoon stikken.

  5. Randstad heeft ook in het verleden altijd de mensen die moeten afvloeien zeer goed geholpen, geinformeerd en gecompenseerd. Daar kunnen veel bedrijven een voorbeeld aan nemen!

Reageer