Scale-up De Pooter: ‘recruiters zijn nu talent coaches’

0

Generiek uitzendbureau De Pooter uit Axel transformeerde in korte tijd naar een specialistisch detacheringsbureau in de techniek. Ook is de scale-up vorig jaar mei overgenomen door HR-dienstverlener Wiertz Company. “We spelen een heel ander spel”, constateert directeur William Korstanje.

William Korstanje (De Pooter)

“Het is een uitdagend jaar geweest”, vertelt William Korstanje. “En die uitdaging loopt zeker nog door in het jaar 2023. We zijn veranderd van een generieke uitzender in een technisch detacheerder. Daarnaast hebben we de omslag gemaakt van vacaturegericht naar gerichtheid op de kandidaat. En dat is echt een heel ander spel.”

Aan de transitie is een aantal jaren van voorbereidend werk voorafgegaan, aldus de algemeen directeur van De Pooter: “We zijn er al mee bezig sinds 2020. We zagen dat de markt voor technische medewerkers steeds krapper wordt, maar dat wij met oplossingen voor onze klanten kunnen komen waardoor we toch aan hun vraag kunnen voldoen. Zo scheppen we ruimte voor onszelf in de markt. In 2021 lieten we langzaamaan steeds meer teams de overgang maken naar bemiddeling van alleen technische profielen. De laatste units hebben we in 2022 omgekat.”

Nee verkopen

De nieuwe focus op technische profielen bracht met zich mee dat De Pooter aan bestaande klanten nee heeft moeten verkopen. “Die gesprekken waren niet altijd makkelijk”, vertelt Korstanje. “Bij een aantal grote opdrachtgevers ben ik persoonlijk langsgegaan om het uit te leggen. Met sommige werkten we al meer dan twintig jaar samen. Ik heb aan hen uitgelegd dat De Pooter zich gaat focussen op datgene waar we het sterkste in zijn. En dat dit ook betekent, dat we bijvoorbeeld geen productiemedewerkers meer beschikbaar stellen. Gelukkig werd het uiteindelijk overal begrepen, ook omdat we samen met ons moederbedrijf Wiertz Company onze klanten in de volle breedte kunnen blijven bedienen. Van procesoperator tot logistiek medewerker.”

Dit proces van talent máken willen we internationaal gaan neerzetten.

 Talent coaches

De bemiddelingsactiviteiten van De Pooter concentreren zich sinds vorig jaar op het overzichtelijke aantal van drie beroepsgroepen: maintenance technicians, (proces)operators en teamleads. Zij zijn werkzaam in de chemie, de maakindustrie en de foodindustrie. Deze focus op de kraptesector techniek houdt ook een grote verandering in voor De Pooters recruiters die hun rol fundamenteel zien veranderen. “Onze recruiters noemen we nu talent coaches.

Klik hier om het hele artikel te lezen..

 

Dit artikel, geschreven door Guido de Kanter, is tevens gepubliceerd in de maart-editie 2023 van Flexmarkt. Flexmarkt magazine, die ook digitaal beschikbaar is voor abonnees van Flexmarkt pro.

Met Flexmarkt pro heb je exclusief toegang tot:
✅ verdiepende en analyserende artikelen
✅ de verzuim- en transitietool
✅ handige voorbeelddocumenten, zoals de oproep – en vaststellingsovereenkomst
✅ antwoord op tientallen juridische flexvragen
✅ Flexmarkt magazine: het laatste nummer en archief
Waar nodig is deze informatie juridisch getoetst door onze arbeidsrechtadvocaten.

Abonneer je hier op Flexmarkt Pro 

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer