SNCU haalt 44 miljoen euro aan ‘oneigenlijke concurrentie’ uit de markt

3

Door ingrijpen van de Stichting Naleving CAO voor Uitzendkrachten (SNCU) zijn er dit jaar 31 uitzendbedrijven uit de markt verdwenen. Samen met deze bedrijven verdween er 44 miljoen euro aan ‘oneigenlijke concurrentie’ uit de markt, zegt SNCU-directeur Peter Loef.

Van 1 januari tot 1 september dit jaar zijn er 505 klachten ingediend bij SNCU door uitzendkrachten, uitzendbureaus en derden. De klachten hebben betrekking op 360 bedrijven en gaan over het niet naleven van de CAO.

SNCU heeft tot 1 september dit jaar voor een bedrag van 3.770.000 euro aan benadeling van uitzendkrachten vastgesteld. De stichting verwacht dat dit bedrag voor heel 2010 zal oplopen naar 5,5 miljoen euro. De gemiddelde benadeling door een uitzendbureau bedraagt 145 duizend euro.

Uitzendbureaus waarbij een gebrek wordt geconstateerd in de naleving van de cao, moeten een schadevergoeding betalen aan de werknemers. Gemiddeld bedraagt de te betalen vergoeding 57 duizend euro. In één geval werd een uitzendbureau door SNCU gesommeerd 850 duizend euro na te betalen aan de werknemers.

Het aantal bedrijven dat nadat zij bij de SNCU in onderzoek zijn genomen uit de markt zijn verdwenen bedraagt in 2010 tot 1 september 31. Dat aantal bedroeg in heel 2009 38. ‘Met de 31 bureaus is ongeveer 44.000.000 euro omzet uit de markt verdwenen‘, zegt SNCU-directeur Peter Loef. Dit bedrag is volgens hem een optelsom van loonsommen en omzetten waar SNCU inzage in heeft gekregen. Loef typeert dit bedrag als ‘oneigenlijke concurrentie’.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

3 reacties

  1. Leuke berichten alleen jammer dat het fake cijfers zijn en alle van de markt gestoten bedrijven op basis van faillisementen zijn “verdwenen”. Deze “verdwenen” bedrijven keren gewoon weer terug…………..zonde van de investeringen in tijd en geld……..

Reageer