Tekenen van herstel te zien in bijbanenmarkt

0

Het aantal vacatures voor bijbanen en vakantiewerk is sinds het begin van dit jaar aanzienlijk gestegen.

Zo blijkt uit cijfers van de vacaturebank Zoekbijbaan.nl.

Sinds 2011 heeft de economische crisis zware klappen uitgedeeld in het aanbod bijbanen en vakantiewerk, maar het herstel lijkt nu begonnen. “Het aantal bijbaan vacatures is het afgelopen half jaar sterk toegenomen. Sinds het begin van dit jaar zien wij een stijging van 26% in het aantal vacatures”, zo laat de vacaturebank weten. Het aantal beschikbare bijbanen staat echter nog niet op het niveau van 2011.

Vraag naar winkel- en horecapersoneel
Met name het aantal bijbanen in de horeca en commerciële dienstverlening neemt toe, maar ook de detailhandel vertoont de laatste maanden een toename in de vraag naar winkelpersoneel. Verwachting is dat de vraag naar winkel- en horecapersoneel de komende maanden verder zal toenemen. In de vakantieperiode stijgt het aantal bijbanen in deze sectoren vaak sterker dan gemiddeld.

 

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer