Omzetranglijst 2013: weer groei uitzendbranche

0

De omzet van uitzendorganisaties groeit. Gemiddeld nam de omzet van de uitzendbranche in 2013 met slechts 0,2 procent toe, maar in het laatste kwartaal groeide de omzet van de branche naar 3,2 procent.

Dat blijkt uit de Omzetranglijst 2013, die in het komende nummer van Flexmarkt wordt gepubliceerd dat op 27 juni verschijnt.

Groei uitzendbranche
Het afgelopen jaar was de ranglijst van 65 deelnemende bedrijven goed voor een opgetelde omzet van 8,1 miljard euro. Dat is 2,5 procent meer omzet dan een jaar eerder. Dat groeipercentage wordt overigens vertekend door de grote opkomst van payrollbedrijven en contractbeheerders, die ook in 2013 een onstuimige groei doormaakten. Andere groeiers zijn vooral in de niches en specialismen te vinden, zoals technici, vakspecialisten, hoogopgeleiden en financiële professionals.

Kleine en middelgrote uitzendorganisaties
Er zijn veel meer stijgers dan dalers in de omzetranglijst 2013. Opvallend is dat het vooral de kleinere en middelgrote uitzendbedrijven zijn die vorig jaar omzetgroei wisten te realiseren. De omzetontwikkeling van de marktleiders blijft achter bij die van de subtop in de ranglijst. Van de bekende grote vier wist alleen Adecco een lichte omzetgroei te realiseren.

Wilt u het juninummer met de Omzetranglijst ook ontvangen? Neem dan een abonnement op Flexmarkt.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer