Vebego: lichte omzetdaling, positief resultaat

0

Vebego heeft in 2013 een daling geboekt van de gemanagede jaaromzet met 2,1% naar € 1.065 miljoen.

Het gemanagede netto-omzetresultaat 2013 bleef gelijk aan 2012 en bedroeg € 28,0 miljoen. Vebego is er daarmee in geslaagd om het positieve resultaat vast te houden.

Lichte omzetdaling

Vebogo hanteert  twee omzetbegrippen. De geconsolideerde omzet van € 737 miljoen omvat de omzet van alle bedrijven waar Vebego overwegende zeggenschap heeft. In de gemanagede omzet worden de inkomsten van de joint ventures volledig meegeteld. In 2013 hebben in totaal 157 bedrijven dus een gezamenlijke omzet behaald van € 1.065 miljoen.

De lichte omzetdaling is volgens Vebego te verklaren door de verkoop van Carrard en het voorspelde effect van de teruggang bij de joint ventures in de WMO. Alle andere activiteiten lieten een stijging in omzet zien.
De verandering ten opzichte van 2012 is onder meer toe te schrijven aan wijzigingen in de portfolio en de resultaatverbetering van de meeste Vebego-bedrijven in 2013. De activiteiten in Frankrijk werden afgestoten waardoor Vebego zich meer kon focussen op Nederland, Zwitserland, België en Duitsland.


Uitzenden medisch personeel

In Nederland hebben de bezuinigingen in de ouderenzorg haar effect gehad op de ontwikkeling van omzet en rendement. De uitzendactiviteiten van medisch personeel in Nederland en België hadden te maken met een dalende markt.

Schoonmaakmarkt
De markt voor schoonmaaksystemen en opleidingen in Nederland en België blijft moeilijk. Toch wisten Vebego naar eigen zeggen hun positie goed te handhaven en met online dochter CleanDeal zelfs uit te breiden.

Personeelsdiensten
Voor de Personeelsdiensten is 2013 een bijzonder zwaar jaar gebleken. Zowel Tence Inzetbureau als Sherpa International Force kampten met een moeilijke markt. De economische crisis zorgde voor een verdere druk op omzet en marges.

Vebego is een internationaal opererend familiebedrijf actief in facility services, personeelsdiensten, publieke sector en de gezondheidszorg. Ruim 100 bedrijven maken onderdeel uit van Vebego: zoals Hago, Tence Inzetbureau, Vebego Services, Alpheios, Assist en Care. Daarnaast heeft Vebego een groot aantal samenwerkingsverbanden en joint ventures.

Bron: Vebego


Met een omzet in 2013 van 153 miljoen euro handhaaft Vebego Personeelsdiensten haar 10e positie in de Omzetranglijst 2013. De Omzetranglijst 2013 wordt gepubliceerd in het komende nummer van Flexmarkt dat a.s. vrijdag verschijnt.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer