‘ICT en internet veranderen flexbranche rigoureus’

0

‘Internet en ICT ontwrichten de traditionele uitzendmarkt en zullen de flexbranche rigoureus veranderen’, stelt Rob de Laat, directeur Staffing MS. Dat is een bedreiging, maar het biedt ook kansen voor het vervullen van nieuwe rol in de keten.

De Laat vertelt dit in het interview dat donderdag 27 juni verschijnt in de ICT-special van Flexmarkt.

Zes jaar geleden is Staffing MS begonnen met het doel alles anders aan te pakken. Het bedrijf structureert het inhuurproces voor de klanten als GGZ, Imtech, UPC, zorginstellingen en ruim twintig gemeenten.

De Laat: ‘Het verschil met vroegere vendor-systemen is dat wij niet vanuit de leverancierszijde, maar vanuit inlenerszijde werken. Onze rol is het ontzorgen van de klant door het managen van het inhuurproces.’

In de cloud draaien
Daarbij bestaat er geen unieke technologie die de één onderscheidend maakt van de ander. ‘In de keuze voor technologie, moet je kijken naar de best passende ICT-oplossingen die op dat moment voorhanden zijn.’ Staffing MS zoekt een beheerplatform dat het inhuurproces vanuit de klant gezien het best ondersteunt.

De Laat: ‘Het vendor management systeem dat wij gebruiken is een platform voor het uitzetten van de vraag, urenregistratie, dossierbeheer, financiële afwikkeling, managementrapportage, et cetera. Vanaf het moment dat de behoefte aan flexkrachten duidelijk is, komt het in ons systeem en kunnen leveranciers en kandidaten zich registreren. Dat draait in de cloud, zodat we het overal, zonder IT-implementatie, kunnen gebruiken.’

‘We willen geen bottlenecks krijgen door moeilijkheden bij koppelingen bij de klant of een dwarsliggende IT-afdeling. Want het is belangrijk dat wat wij doen voor de klant geen IT-vraagstuk wordt, maar een procesvraagstuk.’

 

Rob de Laat spreekt ook op het Flexcongres dat plaatsvindt op 30 oktober 2014 in het ABN AMRO-hoofdkantoor in Amsterdam. Voor het volledige programma, zie www.flexcongres.nl.

 

Lees het volledige artikel, geschreven door Arthur Lubbers, in de ICT-special van Flexmarkt die donderdag 27 juni verschijnt.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer