Koos Karssen voorzitter Stichting Normering Flexwonen

0

Met ingang van 23 juni is Koos Karssen de onafhankelijk voorzitter van het bestuur van de Stichting Normering Flexwonen.

Koos Karssen is burgemeester van Maassluis. Als portefeuillehouder Wonen in de Stadsregio Rotterdam houdt hij zich al geruime tijd bezig met de huisvesting van arbeidsmigranten in de Rotterdamse regio. In 2012 ondertekende hij namens het VNG de Nationale Verklaring (tijdelijke) huisvesting EU-Arbeidsmigranten. De VNG verzocht hem eind 2012 Ambassadeur Arbeidsmigranten te worden om de Nederlandse gemeenten te stimuleren de gemaakte afspraken ook werkelijk uit te voeren.

Bestuur SNF
De benoeming van Koos Karssen maakt onderdeel uit van de geplande overdracht naar een volledig nieuw en onafhankelijk bestuur voor de Stichting Normering Flexwonen (SNF). Het bestuur bestaat sinds 23 juni 2014 naast Karssen uit Nelly Altenburg en Alfons Morssink.

SNF-keurmerk
SNF is vorig jaar door ABU, NBBU, VIA, PPE/PVV, LTO, FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond, LBV en De Unie opgericht
om het aanbod en het gebruik van uitsluitend goede kwaliteit huisvesting voor werknemers uit het buitenland te bevorderen. Met het keurmerk voor huisvesting van arbeidsmigranten kunnen alle uitzendorganisaties, werkgevers en particuliere huisvestingsondernemingen aantonen dat hun huisvesting op orde is.

Arbeidsmigranten
In Nederland werken jaarlijks circa 300.000 arbeidsmigranten. Werkgevers organiseren vaak huisvesting voor hun buitenlandse werknemers, maar steeds vaker schakelen zij onafhankelijke private huisvesters in die zorgen voor het tijdelijk onderdak voor de werknemers. Inmiddels bezitten meer dan 60 bedrijven het keurmerk en hebben daarnaast nog 80 bedrijven zich aangemeld.

Lees ook: Uitzendbureaus ontvangen huisvestingskeurmerk

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer