Toch fors banenverlies bij USG

0

Bij USG People zullen er als gevolg van kostenbesparingen 360 van de 3900 voltijdbanen worden geschrapt. Het aantal gedwongen ontslagen komt echter veel lager uit.

 

Dat heeft de uitzendorganisatie bekendgemaakt.

Door de ingebruikname van een nieuw informatiesysteem, dat al twee jaar lang werd voorbereid, kunnen volgens het bedrijf 360 van de 3900 voltijdbanen worden geschrapt. Een deel van de banen verdwijnt door het uitbesteden van mensen aan externe bedrijven, zei financieel directeur Leen Geirnaerdt in een toelichting. Er zullen volgens haar echter ook minimaal 76 gedwongen ontslagen vallen.

Door de maatregelen kunnen 34 van de 614 vestigingen worden gesloten, aldus USG. Dit moet in de tweede helft van het jaar leiden tot 11 miljoen euro aan kostenbesparingen. Vanaf volgend jaar moet het kostenniveau met 27 miljoen euro per jaar omlaag kunnen.

In het tweede kwartaal wordt wel een voorziening genomen van ongeveer 16 miljoen euro: 13 miljoen voor het afvloeien van personeel en 3 miljoen euro voor het sluiten van vestigingen. Het bedrijf verwacht dat er daarna geen herstructureringskosten bij zullen komen.

De besparingen hebben volgens het bedrijf niet te maken met de verslechtering van de economische omstandigheden. ‘Er is een iets tragere ontwikkeling, met name in de overheid die sterk aan het saneren is. Dan komt dit goed uit. Ook als het goed was gegaan, hadden we dit gedaan’, zei Geirnaerdt.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer