Tuinbouw: beloofde werklozen blijven uit

1

Ondernemers in de tuinbouw hebben de grootste moeite mensen te vinden om de oogst binnen te krijgen, aldus maandag de belangenorganisatie ZLTO.

Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) heeft besloten dat in principe voor Roemenen en Bulgaren geen tewerkstellingsvergunning meer mag worden verleend voor tijdelijk werk.

De ZLTO zegt dat de tuinders nu zijn aangewezen op het aanbod van UWV en uitzendbureaus, maar dat het niet lukt om Nederlandse werklozen aan de slag te krijgen in de tuinbouw.

De belangenorganisatie baseert zich op een inventarisatie onder de leden. Zij zien met lede ogen hoe ze Roemenen en Bulgaren moeten laten vertrekken. Als het al lukt om Nederlanders dit werk te laten doen, zijn die minder ervaren en minder gemotiveerd, aldus de ZLTO.

Werklozen die via het UWV komen zijn ,,binnen een of twee dagen” weer weg. Het uitzendbureau biedt volgens ZLTO ook geen soelaas.

 

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. dit is en blijft een onzin verhaal. gemotiveerde mensen uit de toegestane oost europese landen zijn goed te vinden.
    moet de tuinbouw wel(!) volgens cao willen betalen! loon en tarief!!

Reageer