Tweede Kamer akkoord met registratieplicht

0

De Tweede Kamer is akkoord met het wetsvoorstel voor de registratieplicht voor uitzendbureaus. Tijdens de vergadering op 6 maart werd het wetsvoorstel met algemene stemmen aangenomen.

De wijziging van de ‘Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs in verband met de invoering van een registratieplicht voor intermediairs die arbeidskrachten ter beschikking stellen’, is een nieuwe stap om malafide uitzendbureaus en uitbuiting van werknemers aan te pakken en een aanvulling op het systeem van certificering van de uitzendbranche zelf.

In eerste instantie zou de wet per 1 januari 2012 ingevoerd worden. Het wetsvoorstel werd vorig jaar echter niet meer door de Tweede Kamer behandeld, waardoor invoering werd uitgesteld. Daarbij werd 1 april als inwerkingstredingsdatum genoemd. Intussen is de geplande inwerkingtreding verschoven naar 1 mei 2012.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer