Uitzendbureaus voldoen niet aan eisen tuinders

3

De samenwerking tussen uitzendbureaus en tuinders is mislukt. Uitzendbureaus kunnen niet voldoen aan de eisen die de tuinders stellen. Volgens de uitzendorganisaties zijn de eisen ‘irreëel’.

Dit meldt de NOS.

Vanaf 1 juli worden er minder werkvergunningen verstrekt aan Bulgaren en Roemenen. Om toch voldoende arbeidskrachten voor de tuinders te realiseren kwamen Land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland en uitkeringsorganisatie UWV kwamen overeen dat ze een serieuze poging zouden doen om alternatieven te vinden voor het Bulgaarse en Roemeense personeel. Zo zouden zij uitzendbureaus gaan benaderen om vraag en aanbod met elkaar te verbinden. Maar deze poging is nu dus mislukt, omdat de uitzendoraganisaties niet kunnen voldoen aan de eisen die de tuinders stellen.

De tuinders vragen bijvoorbeeld vaak om personeel dat zeven dagen per week beschikbaar is, ook bijvoorbeeld op een vrijdagavond. ‘Daar kunnen we niet aan voldoen. Dat is strijdig met de arbeidsvoorwaarden die wij moeten naleven’, zegt Marco Bastian, directeur van de NBBU tegen NOS. De voorzitter van LTO kan zich niet voorstellen dat er onrealistische eisen gesteld worden: ‘Het belang van tuinders is dat de oogst van het land wordt gehaald. Dus waarom zouden ze idiote eisen stellen?’
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

3 reacties

  1. Wij hebben een serieuze poging ondernomen om een van deze schreeuwende/huilende tuinders serieus te helpen, ondersteunen etc. Zelfs nadrukkelijk uitgenodigd om samen met ons de selectie (in bijv. Polen) te doen. Zelfs na diverse pogingen en uitnodigingen van onze kant is er tot nu toe geen enkel initiatief door de tuinder getoond. Over tarieven is nog helemaal niet gesproken dus dat is totaal geen issui op dit moment. Hoezo NIET VOLDOEN AAN DE EISEN, MEN WIL GEWOON NIET !!

  2. De tuinders willen gewoon met Roemeense en Bulgaarse medewerkers blijven werken, dat is goedkoper en deze mensen zijn flexibel, het is een broodje aap verhaal dat de uitzendbranche geen mensen kan leveren met ervaring, kennis van het vak ed. De tuinders hebben in het verleden toch ook de Bulgaarse en Roemeense medewerkers moeten scholen, inwerken ed.. Dat kan nu toch ook met uitzendkrachten. De inzet en arbeidsetos van medewerkers uit MOE-landen is minstens net zo goed als de medewerkers die een werkvergunning nodig hebben, als de werkgever investeerd in zijn medewerkers heeft dat een wisselwerking.

    DUS TUINDERS, STOP MET ONJUISTE BERICHTGEVING EN GA AAN DE SLAG MET DE UITZENDBRANCHE !!!!!

    MINISTER KAMP, HOU VOET BIJ STUK, ER IS AANBOD GENOEG IN DE EU.

  3. meer dan eens met deze reacties, dat de tuinbouw het soms zwaar heeft staat als een paal boven water. Maar dat kan niet ten laste van medewerkers gaan, met een normaal loon(cao) en een tarief dat daarbij past leveren NEN gecertificeerde organisaties graag gemotiveerde en gekwalificeerde mensen.Ja uit de MOE -landen.

Reageer