Uitzendsector houdt vertrouwen

0

Het vertrouwen van Nederlandse industriële producenten in de economie is in juli voor de tweede achtereenvolgende maand gedaald. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag. Maar ondernemers in de uitzendsector blijven onverminderd optimistisch.

Ondernemers in de uitzendbranche zijn veruit het meest optimistisch. Hun verwachtingen over de omzet in de komende drie maanden, de toekomstige personeelsomvang en de prijzen zijn positief. Bovendien vinden zij het economisch klimaat erg gunstig. De stemming van de ondernemers in de andere branches van de zakelijke dienstverlening is aanzienlijk gematigder.

De index waarmee het CBS het vertrouwen meet, daalde van min 0,7 in juni tot min 2,4 in juli. De ondernemers in de industrie waren vooral minder optimistisch over de productie in de komende drie maanden. Vorige maand verwachtten ze in doorsnee meer te produceren, nu wordt een nagenoeg gelijkblijvende productie voor de komende drie maanden voorzien.

Ook over de voorraden dachten de industriële ondernemers in juli minder positief. Hun kijk op de orderpositie verbeterde wel. Toch zijn er nog altijd meer ondernemers negatief over de orderpositie dan positief.

Ondernemers in de zakelijke dienstverlening waren afgelopen maand iets minder somber dan in juni. Het oordeel over het economisch klimaat verbeterde in deze sector en ook de stemming over de arbeidsmarkt werd positiever. Er zijn echter nog altijd meer ondernemers die verwachten dat de omzet in de komende maanden daalt, dan ondernemers die denken dat de omzet gaat stijgen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer