Uitzendwerk in het Verenigd Koninkrijk

0

Het Verenigd Koninkrijk staat tweede in de ranglijst voor wat betreft het aantal uitzendbureaus.

In het Verenigd Koninkrijk zijn er 11.500 uitzendorganisaties. Alleen in Japan zijn er meer.
De uitzendorganisaties in het Verenigd Koninkrijk zijn gezamenlijk goed voor 12 procent van de omzet die wereldwijd door uitzenders behaald wordt. Omgerekend komt dit neer op 24,4 miljard euro.

Wat betreft aantal uitzendkrachten is het Verenigd Koninkrijk nummer drie van de wereld. In 2009 werden 1.068.197 fulltime banen door uitzendkrachten vervuld. Van deze uitzendkrachten is 58 procent vrouw.

Dat het aantal uitzendbureaus en uitzendkrachten in het Verenigd Koninkrijk zo hoog ligt, heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat men uitzendwerk accepteert als een gewenste arbeidsvorm. 83 procent van de mensen in het Verenigd Koninkrijk geeft aan uitzendwerk aan te raden aan familie of vrienden.

Ook zijn uitzendkrachten in het Verenigd Koninkrijk erg tevreden met hun werk. 40 procent geeft aan ‘zeer tevreden’ te zijn en 41 procent zegt ‘tamelijk tevreden’ te zijn met zijn werk.

Verder wordt uitzendwerk gezien als een mogelijkheid om werk en privé goed te combineren (66 procent). Ook vindt men uitzendwerk een effectieve methode om aan een eerste baan (92 procent) of aan een vaste baan (90 procent) te komen.

Alle informatie is afkomstig uit het economisch rapport 2011 van Ciett, gebaseerd op de cijfers voor 2009.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer