Uitzendwerk stabiliseert

0

De werkgelegenheid voor uitzendkrachten is in oktober gestabiliseerd ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt dinsdag uit de marktcijfers van de ABU.

In de administratieve sectoren nam het aantal uitzenduren in de periode van 7 oktober tot 3 november met 3 procent toe. In de technische sectoren stabiliseerde de werkgelegenheid voor uitzendkrachten, terwijl er in de industrie een afname van 1 procent werd gemeten. In de gezondheidszorg nam het aantal uitzenduren met 29 procent af ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De werkgelegenheid voor uitzendkrachten nam sinds begin vorig jaar bijna onafgebroken af. De krimp werd in de tweede helft van dit jaar wel steeds kleiner.

Uitzendbedrijven zagen hun omzet in oktober met 2 procent stijgen. Die toename was te danken aan groeiende opbrengsten in de administratieve sectoren, de techniek en de industrie. Alleen in de medische sectoren hield de forse krimp van de omzet aan.

Ook in België nam het aantal uitzenduren toe. Volgens koepelorganisatie Federgon was er in de maand oktober sprake van 1,15 procent groei ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Wel daalde de omzet in diezelfde periode met 0,40 procent, maar ten opzichte van de -4,01 procent in september 2013, is er toch sprake van een verbetering.

Bron: ANP

Bekijk ook de CBS-cijfers over de ontwikkeling van het aantal uitzenduren in het derde kwartaal.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer