USG helpt defensie bij reorganisatie

0

Uitzendconcern USG People gaat het ministerie van Defensie helpen met het zoeken van een baan voor ongeveer 6000 werknemers die de komende tijd boventallig worden bij Defensie.

 

Dat is onderdeel van de grootste reorganisatie uit de geschiedenis van de krijgsmacht, waarbij 12.000 functies vervallen. Een woordvoerder van Defensie heeft berichtgeving daarover donderdag in Trouw bevestigd. Na de zomer moet duidelijk worden hoe de reorganisatie precies wordt uitgevoerd en wie zijn baan houdt en wie niet.

Jean Debie van de vakbond voor defensiepersoneel reageert kritisch. ‘We zijn natuurlijk blij dat er een professioneel bureau wordt ingezet. Maar het gaat om mensen die soms wel 30 jaar bij Defensie hebben gewerkt en competenties en kennis hebben in werk dat niet direct vergelijkbaar is met banen in de burgermaatschappij. Wij hopen dat er voldoende capaciteit voor de begeleiding is bij de voorziene pieken in 2013 en 2014.’

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer