USG houdt rekening met sluiting helft van kantoren

1

Rob van Zandbergen, CEO van USG People, heeft op BNR gezegd dat hij er rekening mee houdt dat 500 kantoren van het uitzendbedrijf de deuren sluiten. Reden is de aanhoudende groei van concurrentie op internet.

Paul van Liempt interviewde Zandbergen tijdens zijn radioprogramma op BNR.

Zandbergen vertelt dat er altijd behoefte zal blijven aan menselijke ‘interface’, maar dat het aantal kantoren de komende jaren best kan halveren vanwege internetontwikkelingen. Momenteel zijn er volgens Zandbergen ‘iets boven de 1000 kantoren’. Dat is al fors minder dan enkele jaren, toen waren er nog zo’n 1800 vestigingen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Niet alleen flexibilisering van de arbeidsmarkt maar juist de professionele blik van de intercedent bepaald de meerwaarde van de uitzendbureaus.

    Mijns inziens leidt een beleid zoals Van Zandbergen schetst tot uitholling van het vakgebied en daarmee tot reputatieverlies van de intercedent. Een direct gevolg van dit reputatieverlies kan zijn de vermindering van aanvragen en daarmee een (verdere) afkalving van het uitzendwezen.

    In het kader van duurzaam denken een negatief beleid dat de gehele branche hard zal raken.

Reageer