België wil uitwisseling van werknemers met Nederland

0

Volgens de Belgische minister van Buitenlandse Zaken, Didier Reynders kunnen België en Nederland bezuinigen door bepaald personeel te delen. Dat heeft Reynders dinsdag ter sprake gebracht in zijn kennismakingsgesprek met zijn Nederlandse collega Frans Timmermans in Brussel.

Reynders wil onderzoeken of België en Nederland in bepaalde diplomatieke posten gebouwen zouden kunnen gaan delen. Ook opperde de Belgische minister dat consulair en administratief personeel uitgewisseld zou kunnen worden. Mogelijk wordt ook Luxemburg betrokken bij deze plannen.

Timmermans liet na de ontmoeting weten dat verdere samenwerking met België goed is voor de Nederlandse economie. ‘Voor economisch herstel in Nederland moeten we ook de grensoverschrijdende samenwerking en handel met dichtbij gelegen markten versterken’, aldus Timmermans.

De net aangetreden PvdA-bewindsman en Reynders bespraken verder Europese onderwerpen, zoals de meerjarenbegroting van de Europese Unie en de toekomst van de Economische Monetaire Unie. De twee spraken af een forse impuls te geven aan de samenwerking van de Beneluxlanden bij de vormgeving van Europa.

In Brussel had Timmermans ook een ontmoeting met secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen van de NAVO. In dat gesprek ging het onder meer over versterkte defensiesamenwerking tussen NAVO-landen in tijden van bezuinigingen en over de situatie in Afghanistan.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer