Werklozen bekijken vaker online vacatures

0

Bijna driekwart van werklozen in Nederland namen vorig jaar op internet personeelsadvertenties door. 57 procent van alle werklozen reageerde daadwerkelijk op een digitale vacature. In de periode 2004-2011 zijn werklozen bijna tweemaal zo vaak personeelsadvertenties op internet gaan bekijken.

Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag heeft gepubliceerd. Het belang van personeelsadvertenties in andere media, zoals kranten en tijdschriften, neemt geleidelijk af. In 2004 zocht nog 74 procent van de werklozen op deze manier naar werk, in 2011 was dat 58 procent.

Ook het zoeken van werk met behulp van persoonlijke relaties is populair. Dat kan zowel door persoonlijke contacten als via sociale media. In 2011 informeerde 55 procent van de werklozen bij familie of bekenden naar een baan.

Oudere werklozen zoeken op een andere manier naar werk dan jongeren. Ze reageren vaker op personeelsadvertenties of bij uitkeringsinstantie UWV. Jongeren wenden zich vaker rechtstreeks tot een werkgever.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer