USG People nadert omslagpunt

1

Ondanks een dalende omzet, nadert USG People het omslagpunt. Topman Rob Zandbergen verzekert: ‘Volgend kwartaal zal beter zijn.’

Dat zei de topman van USG People vanochtend bij de presentatie van de derde-kwartaalcijfers. Het uitzendbedrijf zag zijn omzet in het derde kwartaal met 3 procent dalen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De winst voor aftrek van rente, belastingen en amortisatie nam wel toe. Reden voor de toegenomen winstgevendheid is de verkoop van de verlieslatende buitenlandse kantoren aan Randstad, die het bedrijf voor de zomer bekendmaakte.

In Nederland daalde de omzet van USG People met 2 procent. Dat is een forse verbetering ten opzichte van eerdere kwartalen, waarin de krimp nog 8 en 11 procent bedroeg. Volgens topman Rob Zandbergen is dat een indicatie dat ‘onze strategie werkt en resultaat begint op te leveren’.

Uitzendmerk Start People presteerde met een omzetdaling van 5 procent in Nederland onder de markt. Volgens Zandbergen zal de omzetontwikkeling van Start People in het komende kwartaal ‘dichter tegen het marktgemiddelde aan liggen.’ Unique en Creyf’s winnen wel marktaandeel, terwijl Technicum en Secretary Plus met uitdagingen kampen in een moeilijke markt.

Met de professionalsmerken van USG People gaat het minder goed. Vooral in België daalde de omzet van USG Professionals scherp. Zandbergen: ‘Al met al was het voor USG Professionals een moeilijk kwartaal.’

Met de afslanking van de raad van bestuur – USG People heeft de concerndirectie teruggebracht van vijf naar twee personen – wil het bedrijf snellere communicatie mogelijk maken. Zandbergen: ‘De beslissing om de board lean en mean te maken, heeft niet alleen met governance te maken. We willen met minder middenmanagement snellere beslissingsvorming realiseren. USG People wordt een 100 procent commercieel gedreven organisatie.’

Volgens Zandbergen zetten de ‘positieve marktsignalen die in het vorige kwartaal opkwamen, zich voort. We verwachten dat dit een gunstig effect zal hebben op de cijfers van het vierde kwartaal’.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

Reageer