USG People wacht op herstel dienstensector

0

Uitzendonderneming USG People heeft ook in het eerste kwartaal van dit jaar geprofiteerd van de opleving van de arbeidsmarkt.

De vraag naar uitzendkrachten uit de industrie bleef sterk, in de voor het bedrijf belangrijke dienstensectoren bleef de groei echter uit.

USG People meldde donderdag een omzet van 781 miljoen euro over de eerste drie maanden van 2011. Dat was 14 procent meer dan een jaar eerder en 9 miljoen euro meer dan analisten gemiddeld hadden voorspeld. De nettowinst kwam uit op 7,5 miljoen euro, tegen een verlies van 8,5 miljoen euro in het voorgaande jaar. De EBITA steeg naar 14,7 miljoen euro.

De vraag naar gespecialiseerd personeel, waarin het op een na grootste uitzendbedrijf van Nederland een sterke positie heeft, was even hoog als een jaar eerder. De bezuinigingen van de overheid en de zwakke vraag uit financiële sector zetten een rem op de groei, aldus het bedrijf.
 

Nederland

Nadat in het vierde kwartaal van 2010 de omzet van USG People in Nederland voor het eerst sinds lange tijd weer steeg, is de omzet ook in het eerste kwartaal van 2011 gegroeid. Deze groei bedroeg, net als in het vierde kwartaal, 4 procent en kwam daarmee uit op 300 miljoen euro. De onderliggende EBITA kwam uit op 7,7 miljoen euro, tegen 6,6 miljoen in het eerste kwartaal van 2010.

In de industriële sector was een sterke groei waar te nemen, namelijk van 18 procent. In de administratieve sector was daarentegen nauwelijks sprake van groei.

Start People presteerde sterk en groeide boven het niveau van de markt. De omzet van Start People steeg met 21 procent ten opzichte van vorig jaar in het eerste kwartaal. 

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer