UWV moet 35 miljoen zien te vinden

0

Het UWV moet 35 miljoen euro in de eigen kas zien te vinden om toch nog voldoende werklozen naar een baan te begeleiden.

Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen moet dit jaar in plaats van de voorgenomen126 miljoen euro nu 161 miljoen bestemmen voor de ‘inkoop van re-integratietrajecten’.

“Hierdoor blijft het mogelijk het afgesproken beleid te realiseren”, aldus demissionair minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld van het UWV is afkomstig van Sociale Zaken.

Vorige week werd bekend dat de verplichtingen die het UWV voor 2010 was aangegaan, vrijwel de hele speciaal hiervoor beschikbare pot voor dit jaar al hadden opgeslokt. Dat is een gevolg van de toegenomen werkloosheid, maar “daarbij is miskend dat het beschikbare budget selectiever moest worden ingezet om alle doelgroepen adequaat te bedienen.”

Minister Donner zegt teleurgesteld te zijn door het gebleken gebrek aan ‘sturing’ bij het UWV. Hij wil dat het afgesproken beleid alsnog wordt gerealiseerd.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer