Vertrouwen MKB in economie toegenomen

0

Het vertrouwen in de Nederlandse economie onder MKB-ondernemers is dit voorjaar flink toegenomen. Ook wat betreft de vooruitzichten voor de eigen onderneming is de ondernemer positiever. Ten opzichte van één jaar geleden verwachten meer ondernemers een omzet- en winstgroei.

Dit zijjn de voornaamste conclusies die onderzoeksbureau EIM trekt uit een enquête onder bijna tweeduizend ondernemers in het MKB.

Hoewel de MKB-ondernemer aanmerkelijk positiever geworden is over de Nederlandse economie en over de vooruitzichten voor de eigen onderneming, blijft de ondernemer in 2010 opvallend negatief over het gevoerde economische beleid in Nederland. Slechts 16 procent van de ondernemers geeft aan vertrouwen te hebben in het economische beleid. Dit percentage is lager dan in 2009 het geval was.

De stemming onder MKB-ondernemers ten aanzien van de Nederlandse economie en de eigen bedrijfsprestaties is volgens EIM te beschouwen als een goede eerste indruk van de verwachte economische ontwikkeling van MKB-bedrijven in de nabije toekomst.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer