Wie is de beste uitzendondernemer in het MKB?

0

Er komt een nieuwe award voor de beste ondernemer in de flexbranche: de Uitzendondernemer van het Jaar Awards. ‘Het belangrijkste selectiecriterium is de relatieve omzetgroei van de afgelopen 3 jaar’, zegt mede-initiatiefnemer Bastiaan van der Staay van WePayPeople. Daarbij gaat het om autonome omzetgroei, dus zonder overnames. De top 30 dingt mee naar de prijs

Inschrijven kan tot en met 4 september.

Visie op de markt en bedrijfsvoering

Want de uitzender die in aanmerking komt voor de Uitzendondernemer van het Jaar Award beschikt naast goede groeicijfers ook over een heldere visie op de flexmarkt. ‘We zijn benieuwd welke kansen en uitdagingen deze uitzenders zien in onze sterk veranderende markt. En natuurlijk willen we ook weten hoe zij daarop inspelen. Daarnaast willen we een visie op hun eigen bedrijfsvoering. Wat zijn sterke punten en wat kan er beter? Wellicht kunnen ze daarmee ook andere flexondernemers helpen om te groeien’, aldus Van der Staay. De visiestukken van de top 30 worden beoordeeld door een onafhankelijke vakjury. Die vakjury maakt de organisatie begin juli bekend.

Organisatie en deelname

WePayPeople organiseert de Uitzendondernemer van het Jaar Award samen met vakblad Flexmarkt en ABN AMRO. De winnaar ontvangt €15.000 die hij vrij mag besteden. ‘We hebben de prijs in het leven geroepen om ondernemerschap in de flexmarkt te belonen. We kiezen voor een harde eerste selectie en een onafhankelijke vakjury zodat niet de uitzender met de diepste zakken met de prijs aan de haal kan gaan. Iedereen met goede cijfers en een goed verhaal maakt kans op de prijs.’ Het gaat wel om MKB-uitzendorganisaties met maximaal 250 medewerkers en een maximale omzet van €80 miljoen. Uitzenders kunnen zich inschrijven tot en met 4 september. Op 12 september maakt de organisatie de top 30 bekend. De top 30 krijgt tot 4 oktober de tijd om hun visiestukken in orde te maken. Op 19 oktober is de feestelijke prijsuitreiking op het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam.

Tips voor de startende ondernemer

Van der Staay heeft tot slot nog tips voor de startende uitzendondernemer, die nu misschien nog niet in aanmerking komt voor de award. ‘Focus op datgene waar je goed in bent. De meeste ondernemers in flex kennen een bepaalde nichemarkt erg goed en hebben een goed netwerk van kandidaten. Besteed je tijd dan ook vooral aan het matchen van kandidaten met opdrachtgevers. Zink niet in het moeras van de continu veranderende wet- en regelgeving als het gaat om verlonen en factureren. Beter besteed je dat proces meteen uit aan een partij die dat als corebusiness heeft. Daarmee voorkom je fouten en het bespaart je enorm veel tijd.’

Alle informatie over de Uitzendondernemer van het Jaar Awards is te vinden op de website www.uitzendondernemervanhetjaar.nl.

 

Lees ook: Uitzendondernemer van het Jaar Awards voor MKB-uitzendbureaus

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer