AH meest favoriete werkgever voor bijbaan

0

Albert Heijn is verkozen tot de Meest favoriete Werkgever voor bijbanen in Nederland. Supermarkten zijn sowieso populaire onder jongeren die een bijbaan willen. Wat opvalt is dat 18-plussers het liefst ook bij werkgevers zouden willen werken die werk- en leertrajecten aanbieden.

Dit blijkt uit de meest recente resultaten van het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (Intelligence Group) onder 2.948 scholieren/studenten die hebben aangegeven een bijbaan naast hun opleiding/studie te hebben, of te willen.

Supermarkten populair

Op de tweede plaats in de lijst Meest favoriete Werkgever staat Jumbo Supermarkten, gevolgd door Lidl, Action en de Kruidvat. Met Plus Supermarkten op de 7e en Dirk v.d. Broek op de 9e positie, zijn supermarkten erg populair onder studenten en scholieren.

A&F Horeca Uitzendbureau

Wanneer we de Meest Favoriete Werkgever voor bijbanen indelen naar leeftijd blijkt dat, naast de supermarkten, de Wereldwinkel (7e) en A&F Horeca Uitzendbureau (9e) ook populair zijn onder jongeren tot 18 jaar.

Werk- en leertrajecten

Wat opvalt is dat 18-plussers het liefst ook bij werkgevers zouden willen werken die werk- en leertrajecten aanbieden, zoals McDonalds (5), Vezet (9) en de Koninklijke Landmacht (10). “We zien dat 18-plussers zich meer aangetrokken voelen tot werkgevers die inspelen op ontwikkeling en eventuele aansluiting bij hun toekomstambities. Bijbaners zijn dan ook zeker niet uit te vlakken als zeer relevante medewerkers voor nu en voor in de toekomst”, stelt Véronique Oonk, Manager Recruitment Intelligence bij Intelligence Group.

Verschillen per opleidingsniveau

Uit de resultaten blijkt dat de Meest Favoriete Werkgevers voor bijbanen ook verschillen per opleidingsniveau. Zo komen PostNL (5) en de Politie (9) alleen terug in het rijtje van mbo’ers, terwijl hbo’ers zichzelf het liefst bij de Rabobank, Google, Het Rijk, ABN AMRO en Coolblue zien werken.
Universiteiten zijn populaire werkgevers voor bijbanen voor WO’ers. Zo neemt Radboud Universiteit Nijmegen de derde positie in gevolgd door het Erasmus MC (4), Universiteit Leiden (5) en het UMC Utrecht (9). Ook multinationals zoals Google, Phillips en Deloitte staan hoog op het rijtje van deze groep.

Nog een opvallende conclusie uit het onderzoek: Gucci en het UWV blijken in de grote steden ook als aantrekkelijke werkgevers te worden gezien.

Bron: Intelligence Group

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer