Arbeidsongeschikten Rotterdam zoeken geen baan

0

In Rotterdam is een flinke groep arbeidsongeschikte uitkeringsgerechtigden die niet actief op zoek zijn naar werk, terwijl dat wel moet. Het gaat op zo’n 14.000 personen die denken niet sollicitatieplichtig te zijn vanwege gezondheidsproblemen.

Dit kost Rotterdam jaarlijks zo’n 200 miljoen euro, zo blijkt uit het tweede koopkrachtonderzoek van de gemeente Rotterdam, waar Leefbaar Rotterdam bij monde van Maarten Struijvenberg woensdag vragen over stelde in de commissie Maatschappelijke Ondersteuning, Volksgezondheid, Sociale Zaken en Participatie.

Struijvenberg zegt de cijfers ‘schrikbarend hoog’ te vinden. ‘Het gaat om zo’n 14.000 mensen die gewoon niet op zoek gaan naar werk, terwijl ze wettelijk een sollicitatieplicht hebben. De sociale dienst moet hen controleren en maatregelen tegen hen nemen, alleen al omdat dit de gemeente jaarlijks 200 miljoen euro aan bijstand kost.’

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer