Eerste pensioeninstelling voor zzp’ers goed van start

0

BrightNL, de eerste pensioeninstelling voor zelfstandigen, heeft in drie weken tijd via een crowdfundingcampagne al de helft van haar beoogde financiering binnen.

BrightNL heeft als doel om in totaal 300.000 euro op te halen en inmiddels is dus al 150.000 euro binnen.

Niet financieren via bank
De oprichters hebben gekozen voor crowdfunding om ook voor de financiering niet van een bank of verzekeraar afhankelijk te zijn. BrightNL wil de financiering bij voorkeur zoveel mogelijk door toekomstige deelnemers laten doen, om op deze manier een breed draagvlak te creëren onder de doelgroep van zelfstandigen.

Jaarlijkse vaste bijdrage
BrightNL wordt de eerste pensioeninstelling voor zelfstandigen, zoals zzp’ers, zelfstandig ondernemers en DGA’s. BrightNL gaat pensioenopbouw tegen kostprijs aanbieden. Deelnemers betalen daarnaast alleen een jaarlijkse vaste bijdrage van EUR 210,-. Dit unieke verdienmodel is helder en eerlijker omdat elke deelnemer – ongeacht de hoogte van het gespaard vermogen – een zelfde bedrag voor de dienstverlening betaalt. Ook uniek is dat iedere deelnemer tevens aandeelhouder – en dus mede-eigenaar – van de pensioeninstelling wordt.

Verwacht rendement
Het verwacht rendement is afhankelijk van het aantal deelnemers na vijf jaar. Het neutrale scenario is gebaseerd op 30.000 deelnemers na vijf jaar. In dit scenario wordt een gemiddeld rendement van 22,8 procent per jaar verwacht.

De eerste informatiesessie in Amsterdam drie weken geleden trok veel geïnteresseerden. Om geïnteresseerden in de regio Rotterdam / Den Haag van dienst te zijn, is er op 1 mei een extra sessie in Rotterdam. Deze vindt plaats op het kantoor van Symbid, Marconistraat 16.

Voor meer informatie: www.hetpensioenvoorzelfstandigen.nl

Lees ook: Collectief pensioen zelfstandigen in de maak

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer