FNV: uitzendbureaus schuldig aan stakingsbreking

0

FNV Bondgenoten heeft twee uitzendbureaus’s gesommeerd wegens stakingsbreking. Sinds de staking bij Aviapartner Cargo op luchthaven Schiphol lopen daar twee tot drie keer zoveel uitzendkrachten rond als normaal.

De vakbond gaat vandaag langs bij de uitzendbureaus om te eisen dat zij hun uitzendkrachten terughalen en niet meer inzetten. Stakende werknemers van Aviapartner Cargo hebben zich vanochtend verzameld in Hotel vd Valk op Schiphol, waarna ze bussen zijn vertrokken naar de twee uitzendbureaus om te eisen dat uitzendkrachten worden teruggehaald en niet meer ingezet. Het is nog niet bekend om welke uitzendbureaus het gaat.

Betere positie uitzendkrachten
De vrachtafhandelaars zijn sinds dinsdagavond 22:00 uur in staking, in een poging een betere cao af te dwingen. De werknemers van APC eisen teruggave van hun ATV-dagen, een loonsverhoging van drie procent, meer zeggenschap over hun roosters en het verbeteren van de positie van uitzendkrachten.

Onderkruipers verboden
Jacob de Vries, bestuurder FNV Bondgenoten: ‘Het inzetten van onderkruipers, om het werk te doen dat de werknemers die nu staken normaal doen, is bij wet verboden. Daarnaast zijn de ingezette uitzendkrachten onzorgvuldig gescreend. Gelet op de nucleaire top (NSS) leidt dit tot onveilige situaties.’

FNV Bondgenoten

Lees ook:

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer