Geen uitbreiding migrantenhuisvesting Zeeuwse detacheerder

0

De Zeeuwse onderneming De Jager Detachering heeft geen toestemming gekregen van de Raad van State om hun huisvesting voor arbeidsmigranten uit te breiden. Volgens de raad zou de gemeente over dit verzoek moeten beslissen. Dat meldt Omroep Zeeland deze week.

De Jager Detachering deed een dringend beroep op de Raad van State om 200 arbeidsmigranten te mogen toelaten in Hotel Klooster in Rilland, dat op dit moment huisvesting biedt aan 129 buitenlandse werknemers. De Raad van State heeft De Jager laten weten dergelijke zaken niet te kunnen regelen en hem doorverwezen naar de gemeente Reimerswaal, aldus Omroep Zeeland. De gemeente vindt het huidige aantal vooralsnog genoeg, maar volgens De Jager is het te weinig om het hotel rendabel uit te baten.

Een aantal omwonenden wil volgens de omroep liever helemaal geen arbeidsmigranten huisvesten in het hotel. Deze zaak behandelt de Raad van State over een half jaar.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer