Werk & IK hekelt negatieve berichtgeving

0

Uitzendbureau Werk & IK weerlegt de bewering dat het bedrijf Oost-Europese werknemers zou uitbuiten. Trouw publiceerde na onderzoek donderdag een artikel waarin is te lezen dat Werk & IK systematisch de arbeidsvoorwaarden schendt.

In een algemene verklaring van Werk & IK zegt het bedrijf zich niet te herkennen in het beeld dat dagblad Trouw schetst. Dat het bedrijf systematisch werknemers zou uitbuiten, is ‘volstrekt onjuist’, aldus de uitzender. Wel erkent de organisatie dat er ‘incidentele administratieve onregelmatigheden’ hebben plaatsgevonden, maar dat Werk & IK hier de afgelopen maanden maatregelen tegen heeft genomen om herhaling te voorkomen. Als oorzaak wijst Werk & IK naar de snelle groei die de organisatie sinds de start in 2009 heeft doorgemaakt. ‘Daardoor zijn interne processen niet meeveranderd’, aldus Werk & IK. De directie van het uitzendbureau zegt deze onregelmatigheden te betreuren. ‘Met nieuwe, gespecialiseerde software, verbeterde processen en een scherpere interne controle verwacht de directie dat de problemen tot het verleden behoren.’

Naast het schenden van de arbeidsvoorwaarden stelde Trouw dat de werknemers te lange werktijden hadden en veel moesten betalen voor een illegale slaapplek. Werk & IK benadrukt in deze dat het een NBBU- en NEN-gecertificeerd uitzendbureau is, ‘dat zich als lid van de brancheorganisatie aan de cao en alle wettelijke regels houdt, onder andere op het gebied van minimumlonen, reserveringen en werktijden’.

In het artikel in Trouw bevestigt de eigenaar van Werk & IK dat de Stichting Naleving CAO voor Uitzendkrachten (SNCU )een onderzoek is gestart naar de onderneming. Ook is de Inspectie SZW volgens Trouw een onderzoek begonnen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer