Werkloosheid eurozone stijgt verder

0

De werkloosheid in de eurozone is in augustus en september verder opgelopen. Dat blijkt uit cijfers die het Europese statistiekbureau Eurostat donderdag heeft gepubliceerd.

De werkloosheid in de eurolanden kwam in september uit op gemiddeld 12,2 procent van de beroepsbevolking. Uit een nieuwe schatting bleek dat de werkloosheid in augustus hetzelfde peil bereikte, terwijl eerder voor die maand een stand van exact 12 procent werd gemeld. In juni en juli bedroeg de werkloosheid 12,1 procent.

De werkloosheid is het laagst in Oostenrijk (4,9 procent) en Duitsland (5,2 procent). De arbeidsmarkt is onverminderd het slechtst in Griekenland. Daar zat in juli, de meest recente maand waarvoor cijfers beschikbaar zijn, 27,6 procent van de beroepsbevolking zonder werk. In Spanje stond de werkloosheid vorige maand volgens de Europese rekenmethode op 26,6 procent, in Nederland op 7 procent.

In de hele Europese Unie staat de werkloosheid op 11 procent. In de 28 lidstaten werden vorige maand 26,9 miljoen werklozen geteld, 61.000 meer dan in augustus.

De jeugdwerkloosheid in de EU liep vorige maand op van 23,1 naar 23,5 procent. Ook op dit vlak scoren Oostenrijk en Duitsland het best, terwijl het probleem het grootst is in Griekenland en Spanje. Daar staat bijna 60 procent van de jongeren tot 25 jaar als werkloos geregistreerd.

Bron: ANP

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer