Ben Noteboom verlaat Randstad

0

Topman Ben Noteboom van Randstad gaat de uitzender begin volgend jaar verlaten. Hij zal worden opgevolgd door Jacques van den Broek, zo maakte Randstad donderdag bekend

De 55-jarige Noteboom staat al sinds 2002 aan het hoofd van het bestuur en leidde onder meer de internationale groei van Randstad. Volgens de uitzender ‘begint er nu een nieuwe groeifase, met een sterke financiële positie’ en is dit het juiste moment om de leiding van het bedrijf over te dragen. Noteboom stapt eind februari op.

Onder leiding van Noteboom groeide Randstad uit tot het op een na grootste uitzendconcern ter wereld. Hij leidde onder meer de overname van het Franse Vedior, de Amerikaanse SFN Group en van FujiStaff in Japan. De omzet van het bedrijf groeide daarbij van 5 miljard euro naar 17 miljard euro, terwijl de winst bijna verzesvoudigde. Financieel directeur Robert Jan van de Kraats gaf aan niet verrast te zijn door het vertrek van Noteboom. ‘De kunst is zoiets op het juiste moment te doen. Financieel staan we er goed voor en strategisch zitten we op het juiste spoor. Daarbij hebben we de opvolging intern op orde.’

Opvolger Van den Broek (53) maakt sinds 2004 deel uit van het bestuur van Randstad. Hij wordt in eerste instantie voor vier jaar als bestuursvoorzitter benoemd.
Bron: ANP

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer