Helft jonge professionals wil freelancen

0

Ruim de helft van de jonge professionals (55 procent) zou graag als zzp’er willen werken. Opvallend is dat van deze groep maar liefst 75 procent jonger is dan dertig jaar. Vooral de nieuwe generatie kiest dus graag voor een freelance bestaan.

Dat blijkt uit onderzoek door YoungCapital onder 564 jonge professionals. Het aantal freelancers in Nederland groeit hard. De voorspelling is dat Nederland in 2020 maar liefst één miljoen zzp’ers telt.

Hbo’ers willen freelancen
Met name hbo’ers willen de sprong naar zelfstandigheid maken: 40 procent van de potentiële freelancers heeft een hbo-achtergrond. Hierna volgen mbo’ers (29 procent) en wo’ers (15 procent).

Freelancewerk als carrièrestap
Voor 20 procent van de respondenten zijn afwisselend werk en veel vrijheid de belangrijkste beweegredenen om freelancer te worden. Bovendien ziet 14 procent freelancewerk als aantrekkelijke carrièrestap voor in de nabije toekomst.

Liever in loondienst
Ruim eenvijfde (22 procent) ziet een carrière als freelancer echter niet zitten: zij gaan toch liever voor een fulltime baan in loondienst. 13 procent van de respondenten noemt daarnaast de onzekerheid, die het werk als freelancer met zich meebrengt, te stressvol.

lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer