Goed eerste kwartaal voor freelancers en flexwerkers

0

Freelancers en flexwerkers hebben er een goed eerste kwartaal op zitten. In verhouding tot het eerste kwartaal van 2013 steeg de omzet met 7,6%.

Dat blijkt uit de kwartaalmonitor van Tentoo. Het onderzoek richt zich op freelancers en flexwerkers in Amsterdam, Den Haag, Hilversum, Rotterdam en Utrecht, die bij Tentoo zijn aangesloten. De positieve cijfers zijn volgens algemeen directeur van Tentoo Paul den Ronden een mooie opmaat voor de rest van dit jaar. ‘Het is echt een signaal dat voor deze doelgroep de weg naar verbetering is ingezet en voortgezet. Het geeft ons absoluut vertrouwen in herstel.’

Grootste stijging in Rotterdam
Rotterdam stak met kop en schouders uit boven de andere steden. Hier werd een omzetstijging geboekt van meer dan 15%. Eind 2013 liet Utrecht nog de grootste omzetstijging zien onder freelancers en flexwerkers.

Den Haag groeit minder hard
In tegenstelling tot Rotterdam boekten de freelancers en flexwerkers in Den Haag wat mindere resultaten. Hun teller bleef staan op een omzetstijging van 1,8% waar deze eind vorig jaar nog eindigde op 10,8%. ‘In verhouding tot de andere steden zien we in Den Haag eigenlijk dat alle beroepen een minder harde groei laten zien.’

Flexwerkers en freelancers in de Randstad hebben hun gemiddelde omzet in 2013 ook al met 6% zien toenemen ten opzichte van het jaar daarvoor.

 

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer