Manpower wil vluchteling sneller werk kunnen bieden

0

VluchtelingenWerk Nederland, ManpowerGroup en Stichting voor Vluchtelingen-Studenten UAF willen afspraken maken met het ministerie van Sociale Zaken om vluchtelingen (via uitzendorganisaties) sneller de mogelijkheid te bieden in Nederland te gaan werken.

Dat meldde het FD afgelopen week.

Om te mogen werken hebben asielzoekers een verblijfsvergunning nodig. Asielzoekers zouden op dit moment drie tot vier maanden moeten wachten voordat de procedure voor een verblijfsvergunning start. Vervolgens kan de procedure zelf nog maanden duren. Aansluitend volgt het inburgeringsproces en moet men maanden wachten op een woning.

Snel omzetten van diploma’s
Al die tijd kunnen uitzendorganisaties niet over deze potentiële nieuwe arbeidskrachten beschikken, terwijl er krapte op de arbeidsmarkt heerst. ‘Een vijfde tot een kwart van de 40.000 vluchtelingen met een legale status is hoogopgeleid en de helft heeft een mbo-opleiding, terwijl in Nederland 140.000 vacatures zijn’, zegt Jeffrey van Meerkerk, directeur duurzaamheid bij ManpowerGroup Nederland, tegenover het FD. Van Meerkerk pleit in de krant voor het snel omzetten van diploma’s. ‘We moeten als zij zich registreren, hen meteen vragen naar hun achtergrond, opleiding en werkervaring. Nu worden die essentiële vragen pas na lange tijd gesteld. Als we dit anders organiseren en ze ook al meteen helpen bij het omzetten van hun diploma’s, spelen we slimmer in op hun start in Nederland.’

Bron: FD


Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer