Meeste uitzendbedrijven bemiddelen zzp’ers

0

Meer dan 60% van de uitzendondernemingen die zijn aangesloten bij de ABU bemiddelt zzp’ers of geeft aan dat binnenkort van plan te zijn.

Dat blijkt uit een onderzoek dat de ABU onder zijn leden hield.

42% van de ABU-leden geeft aan op dit moment zzp’ers te bemiddelen en 19% van hen laat weten dat op dit moment nog niet te doen, maar is komend jaar wel van plan bemiddeling van zzp’ers als dienstverlening aan te willen bieden. De top 6 van vakgebieden waarin zzp’ers die door ABU-leden worden bemiddeld werken, zijn technisch (40%), bouw (27%), projectmanagement (19%), gezondheidzorg (19%), transport/logistiek (17%) en IT/software development (15%).

Bemiddelaar
De bureaus treden met name op als bemiddelaar tussen opdrachtgever en de zzp’er en bieden daarnaast meestal administratieve ondersteuning. Ruim een derde biedt dienstverlening in de vorm van advies, werving & selectie, vakbekwaamheid en opleiden. Als het om dienstverlening door de uitzendorganisatie gaat, hebben de zzp’ers met name behoefte aan opdrachten, snelle betaling en administratieve ontzorging. Opdrachtgevers hebben volgens de uitzendbureaus behoefte aan een goede matching van vraag en aanbod, risicodekking en eveneens administratieve ontzorging.

Groeiende branche
Ook volgens branchevereniging NBBU wordt het aantal zzp-intermediairs steeds groter. Naar schatting 200 van de 900 leden van de NBBU zijn naast het uitzenden ook actief als intermediair voor zelfstandig ondernemers en dat aantal is groeiende.


ABU/NBBU

 

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer