Minister Blok reikt 125e SNF-keurmerk uit

0

Minister Blok (Wonen en Rijksdienst) heeft gisteren het 125ste keurmerk voor huisvesting van arbeidsmigranten uitgereikt aan DM Job B.V. Blok zei verheugd te zijn dat hij een jaar na de uitreiking van het eerste certificaat nu het 125e SNF-certificaat heeft mogen overhandigen.

Sinds augustus 2013 kunnen uitzenders, werkgevers en particuliere huisvestingsbedrijven zich bij Stichting Normering Flexwonen (SNF) aanmelden voor het keurmerk. 125 bedrijven, met meer dan 2.500 huisvestingslocaties  zijn nu opgenomen in het SNF-register. Nog eens 75 bedrijven hebben zich aangemeld om het keurmerk te behalen.

Huisvesting arbeidsmigranten
Blok verwacht dat het aantal aanmeldingen voor het keurmerk blijft groeien en riep alle betrokken partijen op om de norm gezamenlijk verder te ontwikkelen in het belang van goede huisvesting  voor arbeidsmigranten in Nederland.

In Nederland werken jaarlijks circa 300.000 arbeidsmigranten. Werkgevers organiseren vaak huisvesting voor hun buitenlandse werknemers, maar steeds vaker schakelen zij onafhankelijke private huisvesters in die zorgen voor het tijdelijk onderdak voor de werknemers. Met het keurmerk voor huisvesting van arbeidsmigranten kunnen bedrijven aantonen dat hun huisvesting op orde is.

SNF onafhankelijk
SNF is vorig jaar door ABU, NBBU, VIA, PPE/PVV, LTO, FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond, LBV en De Unie opgericht om het aanbod en het gebruik van uitsluitend goede kwaliteit huisvesting voor werknemers uit het buitenland te bevorderen. SNF kent een onafhankelijk bestuur onder voorzitterschap van Koos Karssen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer