Nieuw huisvestingskeurmerk

0

Om het aanbod en het gebruik van goede kwaliteit huisvesting voor arbeidsmigranten te bevorderen, is er een nieuw keurmerk in het leven geroepen: het SNF-keurmerk.

Het nieuwe keurmerk van de Stichting Normering Flexwonen (SNF) geeft betrokken partijen de garantie dat de huisvesting van arbeidsmigranten op orde is. De locaties die het keurmerk hebben worden jaarlijks door de stichting fysiek gecontroleerd op leefruimte, brandveiligheid, administratie en beheer, hygiëne, een minimum aan sanitaire voorzieningen en kookgelegenheid.

In de uitzendbranche werd de huisvesting al actief gecontroleerd. Met de oprichting van het nieuwe keurmerk kunnen ook ondernemingen uit andere branches gecontroleerd worden op de huisvesting voor arbeidsmigranten. Ook kunnen de onafhankelijke verhuurders worden gecontroleerd op de huisvestingsnormen van SNF.

Het nieuwe keurmerk is een initiatief van ABU, NBBU, VIA, PPE/PVV, LTO, FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond, de Unie en de LBV.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer