Omzet flexwerkers en freelancers flink in de lift

0

Flexwerkers en freelancers in de Randstad hebben hun gemiddelde omzet in 2013 met 6% zien toenemen ten opzichte van het jaar daarvoor.

Dat blijkt uit cijfers van payrollbedrijf Tentoo. Van de vier grote steden liet Utrecht de sterkste toename in omzetstijging zien. In de domstad verdienden de bij Tentoo aangesloten freelancers en flexwerkers 17% meer dan in 2012.

Tarieven omhoog
Paul den Ronden, algemeen directeur bij Tentoo, noemt twee oorzaken voor de omzetstijging: ‘Allereerst zijn freelancers en flexwerkers meer dagen gaan werken. Daarnaast stegen de tarieven met ruim 4%.’

Vierde kwartaal
In het vierde kwartaal nam de omzet van freelancers en flexwerkers in de Randstad zelfs toe met 8,64%. De stijgende trend van de voorgaande kwartalen zette zich daarmee door. Ook in Amsterdam (6,8%), Rotterdam, (10,5%), Den Haag (10,5%) was de stijging in het vierde kwartaal boven het jaargemiddelde.

 

Lees ook: Zzp’er ziet omzet eindelijk weer iets toenemen

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer