Onderzoek naar ontwikkeling laagopgeleide flexkracht

0

Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche (STOOF) en TNO willen een integrale aanpak ontwikkelen die de flexkracht en de intercedent op een simpele wijze inzicht geven in aanwezige en te ontwikkelen competenties en welke taken daar aan bij kunnen dragen.

Dat blijkt uit een persbericht.

Het is volgens STOOF en TNO nooit systematisch onderzocht welke mogelijkheden flexwerk biedt voor ontwikkel(loop)banen. Door goede praktijkvoorbeelden in kaart te brengen, willen STOOF en TNO intercedenten en flexkrachten bewust maken van de mogelijkheden en tools ontwikkelen die hen bij dit proces kunnen ondersteunen.

Startkwalificatie
Nederland heeft ongeveer 60.000 uitzendkrachten zonder startkwalificatie die langdurig op uitzendbasis aan het werk zijn. STOOF en TNO hebben de handen ineen geslagen om de mogelijkheid van zogenaamde ontwikkel(loop)banen voor deze groep te onderzoeken. Uitgangspunt van de ontwikkel(loop)banen is dat ontwikkeling kan plaatsvinden door het uitvoeren van diverse leerrijke taken. Door op elkaar voortbouwende leerervaringen in flexbanen aan te bieden worden de competenties van de flexkracht vergroot en daarmee hun positie op de arbeidsmarkt.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer