Een 10 voor het SEU Examen Uitzendmedewerker

0

De Stichting Examens Uitzendbranche (SEU) heeft op 8 september 2016 een 10 toegekend aan Monika Lobos, administratief medewerker bij E&A Uitzendbureau in Tilburg.

Betere begeleiding Poolse uitzendkrachten

Monika Lobos, sinds 2011 werkzaam bij E&A, is erg blij met haar diploma. ‘Het behalen van mijn SEU Diploma zorgt ervoor dat ik onze uitzendkrachten beter kan begeleiden. Arbeidsmigranten hebben veel (praktische) vragen. Door mijn kennis van de cao, de Nederlandse wet- en regelgeving én sociale zekerheid kan ik uitzendkrachten beter adviseren en/of verwijzen naar de juiste instantie’, Aldus Lobos. ‘Daarnaast ben ik mij meer bewust van bepaalde risico’s en kosten. Hierdoor kan ik eventuele problemen vroegtijdig signaleren en zijn wij als organisatie beter in staat zijn om risico’s zoveel mogelijk beperken.’

Diploma verstevigt arbeidsmarktpositie
Zeer trots is Abel Aandewiel, vestigingsmanager, op zijn collega. ‘Binnen E&A, hechten wij veel waarde aan gedegen en up-to-date kennis van wet- en regelgeving. Het SEU diploma zorgt ervoor dat deze kennis meetbaar is. De kennis die onze medewerkers opdoen via de opleiding vergroot hun zelfvertrouwen waardoor zij onze klanten en uitzendkrachten beter van dienst kunnen zijn. Tenslotte verstevigt het diploma de arbeidsmarktpositie van onze mensen. Een win-win-win situatie.
E&A is onderdeel van de Luba Groep en specialist in het uitzenden en huisvesten van arbeidsmigranten in de Logistieke sector.

SEU Examen: mondeling met tolk
Vanaf 2014 is het voor deelnemers die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen mogelijk om het SEU Examen mondeling af te leggen met behulp van een onafhankelijk en beëdigd tolk . Monika heeft het mondelinge examen in het Nederlands afgelegd, maar is erg blij met deze mogelijkheid. ‘Ik spreek vrij goed Nederlands, maar de terminologie is lastig. Het feit dat ik het examen in mijn moedertaal af zou kunnen leggen heeft mij vertrouwen gegeven en is de reden dat ik het examen heb durven doen.’

De Stichting Examens Uitzendbranche (SEU) is sinds 1998 verantwoordelijk voor het branche-examen voor vestigingsmedewerkers in de uitzendbranche.

Bron: SEU

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer