‘Polenmeldpunt helpt arbeidsmigranten’

1

Het is waarschijnlijk niet wat de PVV voor ogen had toen de partij het Polenmeldpunt oprichtte, maar volgens Stichting Keurmerk Internationale Arbeidsbemiddelen (SKIA) is er dankzij de website meer aandacht voor leefomstandigheden van Oost-Europese arbeidsmigranten.

SKIA bevestigde vrijdag berichtgeving in de Volkskrant dat er sinds augustus 2011 bijna tweemaal zoveel klachten zijn binnengekomen als het jaar ervoor. ‘Wij keuren de motieven achter de PVV-actie niet goed, maar daardoor worden er wel meer misstanden doorgebeld die wij vervolgens weer kunnen oplossen’, stelt zij.

In totaal telde SKIA de afgelopen 12 maanden ongeveer 200 klachten met betrekking tot arbeidsmigranten. In 7 van de 10 gevallen ging het om problemen ‘in de communicatieve sfeer’, bijvoorbeeld omwonenden die klagen dat hun Poolse buren ’s avonds tot laat buiten barbecueën. Er kwamen echter ook gevallen van uitbuiting aan het licht waarbij een grote groep migranten door hun werkgever gedwongen werd in een veel te kleine ruimte te wonen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

Reageer