Inleners kunnen registratie checken

1

Op de website van de Kamer van Koophandel kunnen organisaties een ‘Waadi-check’ doen en controleren of het bedrijf waarvan zij personeel gaan inlenen, wel goed geregistreerd staat. Bedrijven hebben het KvK-nummer nodig van de betreffende uitlener.

 

Per 1 juli geldt een registratieplicht voor uitzenders. Niet alleen uitleners, ook inleners kunnen een forse boete krijgen als blijkt dat ten tijde van contractering, uitzenders niet goed geregistreerd stonden. Ook bedrijven die zich niet in eerste plaats bezighouden met het uitlenen van personeel kunnen gezien worden als uitlener.

De Waadi-check controleert of de onderneming is geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt. Is dat het geval, dan wordt ook vermeld of de onderneming bedrijfsmatig of niet-bedrijfsmatig personeel ter beschikking stelt.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Jacqueline Tuinenga op

    Jammer alleen dat de waadi check niet volledig is, als 0161 geregistreerde bedrijven komen nog niet uit de check. KvK moet dit nog aanpassen.

Reageer