Randstad biedt apk voor arbeidskrachten

0

Randstad heeft een instrument ontwikkeld om iemands ‘waarde’ op de arbeidsmarkt te bepalen. De arbeidsmarktwaardescan biedt een arbeidskracht inzicht in kansen op de arbeidsmarkt, toekomst van zijn beroep en geeft aan welke persoonlijke ontwikkeling en/of bijscholing gewenst is.

De scan, ontwikkeld door Randstad, werkt op basis van een data gedreven analyse gebaseerd op onder andere conjunctuur, actueel vraag en aanbod, de gewenste functie en werkervaring. In de analyse wordt data van de gehele arbeidsmarkt meegenomen op basis van externe data van onder meer CBS en Jobdigger en eigen onderzoeksdata van Randstad. Daarnaast wordt met een persoonlijkheidstest onder andere gekeken naar iemands capaciteit om te kunnen veranderen, competenties en profiel.

Persoonlijk advies

Op basis van het arbeidsmarkt- en persoonlijkheidsprofiel wordt een rapport gemaakt. Aan de hand van dit rapport kan de medewerker met een adviseur kijken naar de mogelijkheden om zijn arbeidsmarktwaarde te verhogen. Hoe gaat de functie zich in de toekomst ontwikkelen, moet je bijscholen? Bestaat je functie nog over vijf jaar? Hoe zijn de kansen in je eigen regio en is je (gewenste) salaris realistisch of marktconform. De combinatie van een grondige analyse en persoonlijk advies kan onzekerheden bij werknemers wegnemen en hen waar nodig tot concrete actie aanzetten, zo stelt Randstad.

Pilot Rabobank

Volgens Randstad leverde een recente pilot onder medewerkers van de Rabobank enthousiaste reacties op. Ruim 90% van de respondenten gaf aan de scan en het persoonlijke adviesgesprek als waardevol te ervaren.

De arbeidsmarktwaardescan is zowel nuttig voor werkgevers (om inzicht te krijgen in de arbeidsmarktwaarde van hun medewerkers) als voor werknemers.

Bron: Randstad

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer