Sociaal akkoord werpt nieuw licht op cao-onderhandelingen NBBU

0

Begin april zijn de onderhandelingen gestart voor de nieuwe NBBU-cao voor uitzendkrachten. De NBBU verwacht dat het een lang onderhandeltraject zal worden.

Eind vorig jaar werd de nieuwe ABU-cao voor uitzendkrachten in gebruik genomen. De onderhandelingen voor deze cao duurden langer dan men daarvoor gewend was. Het ziet er nu naar uit dat ook de onderhandelingen voor de NBBU-cao voor uitzendkrachten ook geruime tijd in beslag zullen nemen.

Bart-Jeroen Croll, voorzitter van de NBBU, schrijft in zijn blog dat tijdens de start van de onderhandelingen al duidelijk werd dat de inzet van vakbonden sterk werd verbonden aan de inhoud van een sociaal akkoord. De NBBU is niet blij met de maatregelen die nu in het sociaal akkoord staan. ‘De huidige maatregelen schieten door en kunnen een averechts effect hebben op mensen met afstand tot de arbeidsmarkt die juist grotendeels afhankelijk zijn van de flexbranche om aan werk te komen,’ aldus Croll.

De NBBU gaat nu haar onderhandelinzet voor de cao herzien. De organisatie gaat nieuwe wegen verkennen om haar onderscheidenheid en flexibiliteit te borgen. Doel van de NBBU is om dit jaar met de vakbonden tot een akkoord te komen over de nieuwe cao voor uitzendkrachten.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer