‘Werkloosheidscijfers tonen belang sociaal akkoord’

0

Minister Lodewijk Asscher maakt zich zorgen over het tempo waarin de werkloosheid stijgt.

Dat heeft hij laten weten nadat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) had gemeld dat de werkloosheid in maart opnieuw flink was opgelopen. Volgens de bewindsman laten deze ‘ernstige cijfers’ het belang van het sociaal akkoord zien. ‘We kunnen nu actiegericht aan de slag om de stijgende trend van werkloosheid te keren.’

In maart nam het aantal werklozen toe met 30.000. In totaal zitten nu 643.000 mensen zonder een baan ofwel 8,1 procent van de beroepsbevolking.

Niet alleen minister Asscher vindt dat het sociaal akkoord van belang is om de alsmaar stijgende de werkloosheid te stoppen. VVD-Tweede Kamerlid Cora van Nieuwenhuizen: ‘Het beeld is heel vervelend. Maar des te blijer zijn we met het sociaal akkoord dat werkgevers en werknemers hebben gesloten. Wij hopen zo het tij te kunnen keren.’ Voor FNV-voorzitter Ton Heerts zijn de werkloosheidscijfers een aansporing om hard aan de slag te gaan met de plannen uit het sociaal akkoord.

Er klinken ook meer sombere geluiden. D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold sprak van ‘een nog grotere tegenvaller dan we hadden verwacht’. SP-Tweede Kamerlid Arnold Merkies mist vooral een stimuleringsplan. ‘En ik zie echt niet hoe het sociaal akkoord daar wat aan verandert. De onzekerheid blijft, nu de beslissing over het extra bezuinigingspakket voor 2014 is uitgesteld.’

 

(c) ANP 2013

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer