Nederlandse cultuur bij Randstad India

0

Het traditionele uitzenden, zoals we dat in Nederland kennen, bestaat niet in India. Maar werknemers van Randstad in India nemen wel de werkwijze over van hun Nederlandse collega’s.

In India is vooral sprake van recruitment. De recruitmentsector is vooral gericht op de werving en selectie van hoogopgeleiden en professionals. Laag- en ongeschoold personeel is genoeg te vinden en daarbij is bemiddeling van een uitzend- of recruitmentbureau dus niet nodig.

Bij Randstad India leren ze veel van de Nederlandse collega’s. ‘Kijk we hebben overal whiteboards hangen, waarop de behaalde en niet behaalde targets staan van onze consultants,’ vertelt regiomanager Sanjay Shetty van Randstad in Mumbai in het aprilnummer van Flexmarkt. ‘Deze vorm van openheid is niet gangbaar in de Indiase cultuur. Indiërs zijn ingehouden, ze schamen zich als ze niet goed hebben gepresteerd.’ Shetty ziet toch vooral voordelen van de openheid van het delen van de resultaten. ‘Dat motiveert en zorgt voor een competitieve geest op de werkvloer.’

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer